Vrei calule ovăz?


V-aţi întrebat vreodată de ce ăia doi, maxim şasă cai creşte aşa frumoşi? Poi e limpede fraţilor. Manâncă ovăz. De aici şi zicala aia cu  “vrei calule ovăz?”. Păi cum să nu vrea dacă se face frumoşi? De unde ştiu eu că de la ovăz se face caii frumoşi? Păi mârţoagele alea, spaima radarelor, în faţa anticelor căruţe autohtone, veşnic nesemnalizate, mânate de câte unu aşe mai bruneţăl mănâncă ovăz? Păi ce, are bruneţălu’ bani să cumpere ovăz la cal? Rectific. După incomensurabilele cantităţi de fier vechi pe care le trage mârţoaga rezultă că bruneţălul are bani. Da nu de dat pe ovăz la cal ci pe spirtoase. Calul bea apă, nu spirtoase şi mănâncă ovăz nu burieni, lobodă sau brusturi. Am văzut ieri un pur-sânge, ştiţi voi c-avea şi Ştefan cel Mare unu. Frumuseţe de cal, dom’le. Crescut în fermă, departe de aburii bruneţălului, mâncând ovăz pe săturate. Şi totuşi, de unde ştiu eu că le dau aia la ferme ovăz la cai? Păi scrie în DEX. Îmi zicea cineva că, un asemenea cal se vinde până la 5000 de euro bucata. Sau ca altcineva a vândut doi cai frumoşi, la fel ca asta, cu 15.000 de euro. Cum s-ar zice, loganu’ nostru are concurenţă serioasă…

Bun! Care-a avut răbdare să citească până aici, se va întreba “What the….? Ce-i cu asta?” Păi nimic. Mâncaţi sănătos fraţilor! Cereale, ceaiuri, legume şi fructe. Mai beţi şi apă, şi lapte.  Ştiţi de ce se numesc răcoritoarele, răcoritoare? Păi pentru că vă răcoresc oamenilor. De tot. Că doar nu erau destul de rele pepsile şi colele, au mai apărut pe piaţa tot felul de acetone, ieftinături să-şi permită românu’ otravă cu gust familiar. Nu vă mai luaţi mă după gust şi ambalaj. De ce să fim cobai pentru marii producători de hrană sintetică? De foame calul mănâncă brusturi, românul de prost E-uri. 

Advertisements

7 thoughts on “Vrei calule ovăz?

 1. Buna ziua,

  Am placerea sa te invit la sedinta Cenaclului ProspectArt, care va avea loc pe 28 mai, ora 18, in cladirea Observatorului Astronomic, B-dul Lascar Catargiu (fost Ana Ipatescu), nr. 21.

  Multumesc.

  Like

 2. bravo , braavo , fain articol dom’le , nu ma asteptam la asa ceva de la tine decat pe mess sau oricum am ras , cat despre comparatia dintre logan si un cal pur-sange , pai loganu are el cativa cai acolo , dar mai toti sunt handicapati (schiopi , flamanzi , depasiti) ala ce e in fata ce e mai breaz sa ii traga dupa el , si cu asta am incheiat : esti de milioane barosane :))

  Like

 3. da, da. faină treabă! și cum spui tu: mîncați sănătos! Eu te-am învățat să bei ceai..și nu-ți pare rău că te-ai lăsat de pepsi. îți dregi stomacul cu gălbenele, diareea cu mentă, constipația cu mușețăăl, anemia cu urzică, colesterolul cu păpădie etc etc. ceaiul are cîteva calorii, are antioxidanți, vitamine și minerale..nu multe da’ este.. ca să nu îmbătrînim, bem ceai, mîncăm fructe și jucăm baschet (și sexul tot mișcare e:P)..vreau să trăim 105 ani..asta dacă nu distrug americanii de tot planeta asta minunată..f…-i în gură sa-i f.t! the 11th hour, just watch and cry! americanii-s de vină! zbye! muah!

  Like

 4. serje@ loganu n-are cai, in cel mai fericit caz cativa magarusi constipati.
  eufemisme@ pentru hemoroizi ce folosim? , m-ai invatat cu ceai, mai nou ma “prostesti” si cu biscuiti sanatosi. pana la urma ai dreptate. americanii-s de vina ca ei au inventat toate porcariile de pe lume… poop!

  Like

 5. :)) În principiu, dragul meu Pecarov, orice ceai te ajută cu constipația, te ajută și cu hemoroizii. Cele mai bune alegeri, însă, ar fi ceaiul de soc, tinctura de soc și cea de păpădie și a apărut ceva specie de plantă despre care n-am auzit și care cică este pentru hemoroizi, numită mărul lupului:) În caz că vă întrebați „asta a avut toate afecțiunile posibile de știe toate ceaiurile pentru toate afecțiunile vieții?” vă spun că nu am avut aproape niciuna din cele enumerate. Bine.. nelipsita diaree cînd te crezi Batman și mănînci o tonă de struguri după care îi zici cu iaurt sau bere, bei bere și-i dai cu iaurt sau, cel mai nasol, bei lapte și-ți lipsesc enzimele de coagulare din intestine și nelipsita constipație pe care, paradoxal, o faci tot de la struguri: dupa ce ai avut simptomul ”subțire ca ața și lat ca drumul” te trezești a doua zi cu simptomul „gloanțe” din cauza sîmburilor care nu se digeră..Dureros! Deci, de unde știu de toate pentru toate și pentru toți? Păăăi, oi fi ceva „Vademecum fitoterapeutic”;)
  Dar cel mai bun remediu pentru ceea ce intrebi tu este alifia de tătăneasă și costă puțin de tot, 2,5 RON, de la Fares, că i-am luat mamei:)) Am aflat și io curînd de la cineva și cică într-o lună de „alifiat” zilnic, uiți că au existat vreodată acei nesuferiți (am auzit că și dureroși..AUCH!) „Tărzănei” pe „oareșiunde”.
  Merit un pachet de „Gallettes Bretonnes” pentru vizualizările pe care ți le vor aduce toate detaliile date de mine;) Cred că la fiecare search în care este cuv. hemoroizi (și cred că mulți suferă de așa ceva), va apărea și blogul tău;)
  Hai noroc! Tzoc!

  Like

 6. Cel mai mare bine poporului ar veni din partea celui ce ar servi conducătorii ţării cu câte un ceai. De mătrăgună. Îndulcit cu cianură şi dres puţin cu o sare de mercur.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.